Koledzy! Jest możliwość ściągnięcia z zamorskich krajów takich butów jak na zdjęciu. Nie sa idealne ale na oko całkiem niezłe. Wytwórca twierdzi, że "super quality Cena za parę to 30 euro. Wiadomo, że wysyłka i cło będzie nie tania ale jakbyśmy zebrali się do kupy to byłoby taniej. Buty są w rozmiarach: 7, 8, 9, 9 1/2, 10, 11, 12, 13. Jak byli by chętni to możemy się wziąć do rzeczy.
Dostałem odpowiedź od producenta, chce wiedzieć ile butów weźmiemy i jak to już będzie wiadomo będziemy uzgadaniać resztę czyli koszt wysyłki i ewentualne rabaty.
Z tymi rabatami u nich to można wytargować nawet 50% także powoli bo co nagle to po diable, wiem co piszę bo już to przechodziłem. A poza tym na austerlitz możecie więcej chętnych wyłapać. Tylko, że tu zaczyna się następny problem, otóż: kiedy paczka będzie na tyle duża aby zainteresował się nią Urząd Celny to nie ma zmiłuj przypną cło i VAT a wtedy.... Sam nie wiem co lepsze, niższa cena zbiorcza z cłem i podatkiem czy mała kameralna paczka za 30€.
Sprawa płatności to zdaje się wygląda tak, że najpierw wysyła się pieniądze za pośrednictwem np. Western Union na jakiś adres np. "Ahmed syn Mohameda za stajnią" i dopiero biorą się za robotę a następnie wysyłają.
I jeszcze jedna ważna sprawa. Można zapytać czy dałoby radę zakupić te buty bez tej klamry a z normalnym wiązaniem na sznurowadła według fotki dostarczonej w emailu. Jak znam życie to da radę bo oni ze zdaniem klienta się liczą. Także lepiej to przemyśleć, przegadać i dopiero zamawiać.
Buty są w porządku, co prawda według przepisu nie nosiła ich liniowa piechota ale gwardia cesarska tak. Myślę, że nie trzeba ich przerabiać bo to znów podwyższy koszty. Zobaczymy ilu będzie chętnych i zaczniemy się targować.
Wojtuś! Jakie koszty? Twardo negocjujesz, znasz trochę temat więc nie wymiękaj
Porachuj trochę np. na 5 par i wylicz przesyłkę z cłem i VATem. Maniek cuś wie na ten temat to Ci podpowie. To naprawdę są składowe, które sporo potrafią podbić cenę. Wypytaj w Urzędzie Celnym bo jest jakiś limit na bezcłowe przesyłki, to ważne dla niejednego z nas I wysyłka kasy poprzez Western Union też kosztuje.
Wojtuś! Jakie koszty? Twardo negocjujesz, znasz trochę temat więc nie wymiękaj
Porachuj trochę np. na 5 par i wylicz przesyłkę z cłem i VATem. Maniek cuś wie na ten temat to Ci podpowie. To naprawdę są składowe, które sporo potrafią podbić cenę. Wypytaj w Urzędzie Celnym bo jest jakiś limit na bezcłowe przesyłki, to ważne dla niejednego z nas I wysyłka kasy poprzez Western Union też kosztuje.
Klamra razi tylko pozornie. Bywały i takie. Klamra poza tym daje gwarancję że się nie "rozwiąże" w trakcie tuptania.
Szkoda tylko, że nie są lewo-prawe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum