Joanna Kamińska
Wysłany: 2010-11-19, 11:11 Ostrołeka 1831-2011
Znana jest wstępna data batalii w Oce z okazji 180 rocznicy powstania listopadowego
13-14-15 maj 2011
Proszę o zarezerwowanie czasu
Joanna
termin zostaje przełożony na 27-29.05-2011
Joanna Kamińska
Wysłany: 2011-03-28, 21:56
Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 im. 5 Pułku Ułanów Zasławskich w Ostrołęce,
Stowarzyszenie Krajowe Koło Weteranów, ich Rodzin i Przyjaciół 5 Pułku Ułanów Zasławskich w Ostrołęce,
Ostrołęckie Stowarzyszenie Historyczne „Czwartacy” w Ostrołęce,
zapraszają do uczestnictwa w akcji prowadzonej na terenie miasta Ostrołęki we współpracy z Prezydentem Miasta Ostrołęki, Radą Miejską w Ostrołęce, Wojskową Komendę Uzupełnień w Ostrołęce i 15 Brygadą Zmechanizowaną im. Zawiszy Czarnego w Giżycku.
Celem akcji jest udzielenie pomocy dzieciom, którym okrutna wojna odebrała szczęśliwe dzieciństwo, możliwości nauki i rozwoju. Dzieci w Afganistanie nie mają nic: domów, a często rodziców, nie mają też szkół, które należy od podstaw organizować.
Potrzebne jest wszystko: materiały i pomoce szkolne oraz sprzęty do wyposażania sal lekcyjnych, zabawki i ubranka dla dzieci. Można przekazać dary rzeczowe oraz pieniądze, za które organizatorzy dokonają zakupu w/w.
PUNKTY PRZYJMOWANIA DARÓW:
1. Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 w Ostrołęce ul. Batalionu Czwartaków 4 (punkt centralny).
2. Wojskowa Komenda Uzupełnień w Ostrołęce, ul. Sienkiewicza 34.
3. Ostrołęckie Stowarzyszenie Historyczne „Czwartacy”, ul. Korczaka 4.
Konto: Stowarzyszenie Krajowe Koło Weteranów, ich Rodzin i Przyjaciół 5 Pułku Ułanów Zasławskich w Ostrołęce
z dopiskiem „Dla dzieci w Afganistanie” Bank Pocztowy w Warszawie, ul. Świętokrzyska 31/33
Nr konta: 79 1320 1104 3126 5007 2000 0002
Uliczna zbiórka pieniędzy do puszek odbędzie się w dniach: 6.04. i 6.05.2011 r.
Czas trwania akcji: od 15 marca do 28 maja 2011 r.
Pozwolę sobie dodać to co usłyszałem od Sylwka.
Mianowicie jest wiadomym, że gdy żołnierze wspierają na swoim terenie tubylczą ludność tym mniej są narażeni na militarne akcje skierowane przeciwko nim. Po prostu są oszczędzani, gdyż zyskują dobrą opinię u miejscowych. Stąd też ta akcja może w znacznej mierze przyczynić się do wzrostu bezpieczeństwa naszych chłopaków i tym bardziej jest wartościowa.
_________________ "Ulubionym zajęciem Polaków jest walka z przeważającymi siłami wroga".
Joanna Kamińska
Wysłany: 2011-04-17, 19:24
Przypominam wszystkim uczestnikom obowiązkowo każdy musi posiadać ubezpieczenie NNW i OC.
Joanna
Przypominam wszystkim uczestnikom obowiązkowo każdy musi posiadać ubezpieczenie NNW i OC.
Joanna
Asiu możesz więcej powiedzieć na temat tego wymaganego ubezpieczenia. Ja jestem już ubezpieczony w pracy, to chyba wystarczy???
Joanna Kamińska
Wysłany: 2011-04-17, 21:36
ubezpieczenie NNW i OC z rozszerzeniem na użycie broni palnej. NNW może być tylko na sama imprezę OC również .Chociaż OC przyda się każdemu w życiu prywatnym. Jutro sprawdzę jakie sa to koszty. Ale z tego co pamiętam nie była to wysoka składka.
Joanna
Zaraz bo tu były dosyć chaotyczne wpisy.
Czy mam ubezpieczyć się DODATKOWO ?
Czy może organizator NIE UBEZPIECZA imprezy i tylko moje ubezpieczenie będzie czuwać nad skromną osobą Działyńczyka?
Joanna
Zaraz bo tu były dosyć chaotyczne wpisy.
Czy mam ubezpieczyć się DODATKOWO ?
Czy może organizator NIE UBEZPIECZA imprezy i tylko moje ubezpieczenie będzie czuwać nad skromną osobą Działyńczyka?
organizator ubezpiecza imreze a nie osoby - jezeli osoba zrbi sobie krzywde to musie by ubezpieczona a jezeli znisczy cos co jet wynajete przez organiztora wtedy jest to pokrywane z ubezpieczenia
Ubezpieczenie wszystkich uczestników inscenizacji (300-500 osób), na wygrodzonym i oznaczonym terenie, wraz z mapką, zgodami na wykorzystanie terenu etc. to koszt około 1000-1200zł za taką polisę. Dodatkowe ubezpieczenie dotyczyć powinno jedynie gości spoza Unii Europejskiej.
A tak w ogóle,to gdzie ja mam się zgłosić na tą imprezę? Gdzie jest więcej informacji?
Joanna Kamińska
Podaję umundurowanie dla naszego pułku na bitwę pod Ostrołęką 2011.
Sobota – inscenizacja walk o klasztor w Ostrołęce.
Mundur letni Księstwa Warszawskiego tz.
kurtka mundurowa
czechczery – białe letnie spodnie
czapa rogata – bermyca
kompletne oporządzenie plus tornistry.
Niedziela - inscenizacja bitwy pod Ostrołęką
Mundur stylizowany na Powstanie Listopadowe tz.
płaszcze założone na koszule (bez mundurów)
furażerki (naleśniki) z czasów Królestwa Polskiego
letnie spodnie czechczery
kompletne oporządzenie plus tornistry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum